Goede Doelen Week MFVN 2021

Samen stoppen we energiestofwisselingsziekten!
van totaal € 2.500 (64%)

Week 20 – Goede Doelenweek

In de week van zaterdag 14 tot en met vrijdag 20 mei organiseert de MFVN de jaarlijkse Goede doelenweek. Dit jaar gaan we het grootser aanpakken dan afgelopen jaren, met meer activiteiten! Het goede doel dit jaar is stichting Energy4All. De missie van stichting Energy4All : Vanuit de farmaceutische industrie is relatief weinig belangstelling voor (financiële) ondersteuning van onderzoek naar energiestofwisselingsziekten. Het wordt dan wel een zeldzame ziekte genoemd, toch worden er per week 1 à 2 kinderen geboren met deze ziekte en dat is best veel. Slechts 50% van deze kinderen haalt de leeftijd van 10 jaar. Als de diagnose wordt gesteld is het verschrikkelijk om te horen dat er nog geen enkel medicijn is tegen deze ziekte, maar gelukkig is het onderzoek naar een medicijn al vergevorderd. Daar blijven wij ons voor inzetten.” Als MFVN willen wij geld ophalen om de laatste loodjes van het onderzoek over de streep te trekken. Tijdens de Goede doelenweek gaan verschillende teams ten strijden om zoveel mogelijk geld op te halen op ons actieplatform. Verdere informatie volgt nog! We hopen daarom dat jullie allemaal deelnemen aan onze activiteiten zodat wij Stichting Energy4All verder helpen!

 

Zaterdag 14 mei– Rainbowrun

Na regen komt zonneschijn. Zonneschijn met regen geeft een regenboog. Op zaterdag 14 mei van 13.00 17.00 uur organiseert de Medische Faculteits Vereniging Nijmegen, in samenwerking met Nymma Outdoor Gymm en Waalhalla, een Rainbowrun. Om 13.00 uur begint een spectaculair kleurenpoeder gevecht tussen alle deelnemers van de Rainbowrun. Vervolgens ga je samen met je vrienden de uitdaging aan om een obstakelloop met twintig verschillende obstakels te overwinnen. Van een omgekeerd luchtkasteel beklimmen tot over een waterbaan glijden. Daarna kan je gezellig op het terrein de rest aanmoedigen in de zon met een energiedrankje in je hand, onder het genot van muziek, een bar en eten. Kaartprijs : € 3,50. De kaartverkoop is vanavond, vrijdag 29 mei, om 18.30 uur op de MFVN-site. De volledige opbrengst gaat naar het goede doel van de MFVN: stichting Energy4All. Om 17.00 uur eindigt het Evenement waarna je door kan naar het Lustrumeindfeest! Zien wij jullie allemaal op de kleurrijke afsluiting van ons Lustrum?

Maandag 16 mei - lunchlecture 

Wat gaat er precies verkeerd bij energiestofwisselingsziekten? Alles draait op energie in het lichaam, die energie zorgt dat organen functioneren en laat bijvoorbeeld de spieren goed bewegen. Door een fout in het DNA werken de mitochondriën bij een energiestofwisselingsziekte niet goed waardoor een energiecrisis ontstaat die voor veel klachten zorgt. De belangrijkste klachten die zich bij de patiënten presenteren zijn extreme vermoeidheid, spierzwakte en inspanningsintolerantie. Deze patiënten zijn bijvoorbeeld na zo’n 100 meter lopen al uitgeput. Als ook de hersenen en hartspier zijn aangedaan kan dit onder andere leiden tot een geestelijke handicap, epilepsie, verdikking van de hartspier en hartritmestoornissen. Dit is slechts een kleine greep uit de verschillende klachten die de ziekte veroorzaakt en de ziekte is progressief, patiënten worden steeds zieker.

Op de speeddate avond van de Student-Docent commissie kan je in gesprek met medische specialisten van allerlei soorten. Daarnaast kan je in contact komen met patiënten, ouders van patiënten, onderzoekers en medisch specialisten die te maken hebben met energiestofwisselingsziekten.

Maandag 16 mei - MFVuurmuur

Het kalenderjaar zit er bijna op! Om de Goede Doelenweek 2021 op een knallende manier af te sluiten organiseert het Bestuur samen met de BMWcie de MFVuurmuur. Wij gaan nu bijna met zijn allen de kerstvakantie in. Om nou in de juiste kerstsferen thuis te komen is het belangrijk om alle frustratie van het studeren van je af te gooien. Daarom mag je voor een kleine donatie oude voedselresten naar het voltallige Bestuur gooien. Zit de emotie nog erg hoog? Dan kan je zelfs voor €4,- een paintballkogeltje kopen. Al het geld dat wordt opgehaald met MFVuurmuur gaat naar stichting Energy4All. Zo hopen wij een steentje bij te dragen. Help jij ook mee? Schrijf je dan in voor een tijdslot op onze Site!

Dinsdag 17 mei - MFVN-skireis reüni 

 

Woensdag 18 mei - activiteitencommissie GOTCHA finale

 

Samen stoppen we energiestofwisselingsziekten!

Bekijk alle
€ 795 13-01-2023 | 13:11
€ 5 09-11-2022 | 16:22
€ 132 11-01-2022 | 15:01
€ 690,24 24-12-2021 | 14:25 Samen stoppen we energiestofwisselingsziekten!