Energy4All KW1C 2019-2020

Elke opgehaalde euro telt op weg naar een medicijn, Forza4Jenske
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 5.000 (150%)

Elke week worden er in Nederland alleen al 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Stel je eens voor dat je bijna geen energie hebt... dat je niet hele dagen naar school kunt, vaak niet mee kan de stad in of op stap, niet sporten, slikken moeilijk gaat, je altijd spierpijn hebt, na 100 meter lopen uitgeput bent en dat praten en eten al heel vermoeiend is. Dat komt omdat de mitochondriën, zeg maar de energiecentrales in onze cellen, bij hun niet goed werken en deze problemen veroorzaken.

Wij zijn studenten van de opleiding sport en bewegen op het KW1C en hebben volop energie, we zetten dan ook met volle overtuiging onze energie in voor al die kinderen die bijna geen energie hebben. In ons examenjaar gaan we iets groots organiseren voor ons gekozen goede doel: Stichting Energy4All. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte, zij worden al doodmoe geboren en worden steeds zieker. Het is een genadeloze ziekte. Slechts 50% haalt de leeftijd van 9 jaar en maar 30% wordt volwassen. Er is nog geen medicijn en daar zet Stichting Energy4All zich voor in want deze ziekte moeten we stoppen.
Jenske is een van de kinderen die is geboren met een energiestofwisselingsziekte. Zij is het gezicht en middelpunt van ons project. Ze is nu 10 jaar oud en heeft een totaal ander leven als haar oudere zus Lola die de ziekte niet heeft, zo heeft ze een rolstoel, krijgt ze eten door een slangetje en ligt ze vaak in het ziekenhuis. Maar als ze niet te moe is, is ze wel heel vrolijk! Wij gaan met ons project zoveel mogelijk geld ophalen voor een medicijn voor Jenske en de andere kinderen met deze ziekte. Het medicijnonderzoek van professor Smeitink is al vergevorderd, de eerste testen van het medicijn zijn al getest op volwassen patiënten. Maar er is nog veel geld nodig voor de volgende stappen van het medicijnonderzoek.
Help ons ook mee! Elke euro telt op weg naar het medicijn en samen staan we sterk.

Bekijk alle
€ 25 05-06-2020 | 11:19
€ 50 27-05-2020 | 21:51
€ 53 27-05-2020 | 19:41
€ 28 23-05-2020 | 17:18
€ 105 20-05-2020 | 23:25
Bekijk alle

WALK4ENERGY voor Jenske

14-05-2020 | 19:18 Op zaterdag 16 mei om 12:00 uur organiseren wij, een groep fanatieke studenten van het Koning Willem 1 College in ’s Hertogenbosch, de Walk4Energy, een wandeling (of fietstocht) door de Petuniastraat in Rosmalen met als doel Jenske een waanzinnig leuke dag te bezorgen. Voor onze afstudeeropdracht kwamen we in aanraking met Energy4All en met Jenske van de Ven. We hebben Jenske al meerdere malen mogen ontmoeten en zijn erg onder de indruk van haar en haar energiestofwisselingsziekte. Dat er voor zo’n slopende ziekte nog geen medicijn is, is verschrikkelijk. Wij gunnen Jenske en haar lotgenoten dat ze snel een medicijn vinden, daarom willen wij zoveel mogelijk geld ophalen en aan Jenske natuurlijk de eer om het gezicht van onze actie te zijn. Omdat de oorspronkelijk geplande 10uurs race niet door kan gaan vanwege het corona virus hebben ze besloten een alternatief te bedenken, de Walk4Energy. Het is de bedoeling dat alle deelnemers langs het huis van Jenske lopen, fietsen, mountainbiken of op wat voor manier dan ook. Eenmaal bij het huis van Jenske aangekomen kun je je kleurplaat inleveren, deze kun je van te voren thuis downloaden en inkleuren. In de loop van de dag mag Jenske de mooiste kleurplaten uitzoeken en de winnaars krijgen een leuke prijs. VeilingIedereen die mee wil doen kan zich laten sponsoren en ook wordt er een online veiling georganiseerd. Op deze veiling worden onder meer sportitems van diverse bekende Nederlandse topsporters geveild. Wil je meer weten over de veilingitems of wil je meebieden, kijk dan op de Facebookpagina van KW1C voor Energy4All en bied mee via onze Marktplaats kraam. Doe mee!Wil je ook mee doen aan de Walk4energy, schrijf je dan in via: inschrijven.energy4allkw1c@gmail.com en bezorg samen met vele anderen Jenske een fantastische dag. Aan alle deelnemers van Walk4Energy wordt vriendelijk verzocht zich strikt aan de maatregelen van het RIVM te houden. Download hier de kleurplaatPrint hem uit, kleur hem zo mooi mogelijk in, breng hem langs bij Jenske of stuur hem op voor 16 mei. Opsturen kan naar: Jenske van de VenPetuniastraat 25241 AM Rosmalen Extra leuk vinden we het om jullie bijdrage, een foto van hoe hard jullie bezig zijn met het inkleuren en/of het verzenden van jullie kleurplaat op social media terug te zien. Gebruik hashtags #stichtingenergy4all en #walk4energy4jenske  
Lees meer