Goede Doelen Week MFVN 2021

Samen stoppen we energiestofwisselingsziekten!
van totaal € 2.500 (32%)

Week 51 – Goede Doelenweek

In de week van maandag 20 tot en met vrijdag 24 december organiseert de MFVN de jaarlijkse Goede doelenweek. Dit jaar gaan we het grootser aanpakken dan afgelopen jaren, met meer activiteiten! Het goede doel dit jaar is stichting Energy4All. De missie van stichting Energy4All : Vanuit de farmaceutische industrie is relatief weinig belangstelling voor (financiële) ondersteuning van onderzoek naar energiestofwisselingsziekten. Het wordt dan wel een zeldzame ziekte genoemd, toch worden er per week 1 à 2 kinderen geboren met deze ziekte en dat is best veel. Slechts 50% van deze kinderen haalt de leeftijd van 10 jaar. Als de diagnose wordt gesteld is het verschrikkelijk om te horen dat er nog geen enkel medicijn is tegen deze ziekte, maar gelukkig is het onderzoek naar een medicijn al vergevorderd. Daar blijven wij ons voor inzetten.” Als MFVN willen wij geld ophalen om de laatste loodjes van het onderzoek over de streep te trekken. Tijdens de Goede doelenweek gaan verschillende teams ten strijden om zoveel mogelijk geld op te halen op ons actieplatform. Verdere informatie volgt nog! We hopen daarom dat jullie allemaal deelnemen aan onze activiteiten zodat wij Stichting Energy4All verder helpen!

 

Maandag 20 december – Beleids- en Voorstel-ALV

Ben jij benieuwd naar de plannen van de MFVN voor het jaar 2022 en wil jij vast zien welke mensen er mogelijk in het volgende Bestuur terecht gaan komen? Kom dan op maandag 20 december naar de Beleids- en Voorstel-ALV! De ALV zal in het Auditorium plaatvinden en de starttijd is 18.30 uur. Op deze avond zullen de meelopers van het Bestuur zich voorstellen aan de Leden van de ALV. Daarnaast wordt het Financieel Halfjaarverslag van 2021, Beleidsplan en de Begroting voor het jaar 2022 gepresenteerd, wat natuurlijk de uitgelezen kans biedt om inzicht te krijgen in de plannen van de MFVN. Verder wordt nog het Goede doel van het komende Verenigingsjaar van 2022 gekozen.

Dit jaar zal gekozen worden tussen:

- Centrum Seksueel geweld

- Stichting MIND

- Jeugdfonds Sport & Cultuur

 

Dinsdag 22 december - Sponsorloop

 

Tijdens de Goede doelenweek van de MFVN zal er een grote Sponsorloop georganiseerd worden. Wij gaan tijdens de sponsorloop langs de belangrijke instantie waarmee de Stichting Energy4All te maken. De sponsorloop zal 5,4km bedragen. Terwijl je onderweg samen met je vrienden leuke opdrachten krijgt. Het gaat vooral om heel veel plezier maken met je vrienden. In verschillende tijdsloten kunnen deelnemers vertrekken om te voorkomen dat wij met te veel tegelijk gaan. Om te doneren kan jij je aansluiten op het actieplatform bij ons eigen team: Goede Doelenweek MFVN 2021. Hier kan jij alleen of samen met je vrienden een QR-code aanmaken en kan je de strijd aan gaan met andere van de MFVN door zoveel mogelijk geld op te halen.

 

Schrijf je vooral in op onze Site! Gebruik zo jouw energie om nu en in de toekomst andere meer energie te geven.

 

Dinsdag 22 december – speed daten met medisch specialisten

Wat gaat er precies verkeerd bij energiestofwisselingsziekten? Alles draait op energie in het lichaam, die energie zorgt dat organen functioneren en laat bijvoorbeeld de spieren goed bewegen. Door een fout in het DNA werken de mitochondriën bij een energiestofwisselingsziekte niet goed waardoor een energiecrisis ontstaat die voor veel klachten zorgt. De belangrijkste klachten die zich bij de patiënten presenteren zijn extreme vermoeidheid, spierzwakte en inspanningsintolerantie. Deze patiënten zijn bijvoorbeeld na zo’n 100 meter lopen al uitgeput. Als ook de hersenen en hartspier zijn aangedaan kan dit onder andere leiden tot een geestelijke handicap, epilepsie, verdikking van de hartspier en hartritmestoornissen. Dit is slechts een kleine greep uit de verschillende klachten die de ziekte veroorzaakt en de ziekte is progressief, patiënten worden steeds zieker.

Op de speeddate avond van de Student-Docent commissie kan je in gesprek met medische specialisten van allerlei soorten. Daarnaast kan je in contact komen met patiënten, ouders van patiënten, onderzoekers en medisch specialisten die te maken hebben met energiestofwisselingsziekten.

Woensdag 22 december – Feestcommissieactiviteit

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen zal een regulier MFVN-feest geen doorgang kunnen vinden. De Commissie gaat hard aan de slag om toch nog een alternatief voor dit Feest neer te zetten. Onder voorbehoud zal er dus op woensdag 22 december een Activiteit zijn. We houden je up-to-date via onze Socials!

 

Donderdag 23 december – Kerstbrunch

Traditie getrouw zal de Activiteitencommissie ook dit jaar weer een heerlijke Kerstbrunch verzorgen. Waar deze normaliter in ons geliefde café de Aesculaaf plaatsvindt, zal deze dit jaar vanwege de nieuwe coronamaatregelen bij jullie thuis plaatsvinden! Voor deze heerlijke Brunch stelt de Commissie een heerlijk pakketje samen en kunnen jij en je vrienden alvast genieten in kerstsferen. Per verkocht pakket zal €2,- naar Stichting Energy4All gaan.

Vrijdag 24 december – MFVuurmuur

Het kalenderjaar zit er bijna op! Om de Goede Doelenweek 2021 op een knallende manier af te sluiten organiseert het Bestuur samen met de BMWcie de MFVuurmuur. Wij gaan nu bijna met zijn allen de kerstvakantie in. Om nou in de juiste kerstsferen thuis te komen is het belangrijk om alle frustratie van het studeren van je af te gooien. Daarom mag je voor een kleine donatie oude voedselresten naar het voltallige Bestuur gooien. Zit de emotie nog erg hoog? Dan kan je zelfs voor €4,- een paintballkogeltje kopen. Al het geld dat wordt opgehaald met MFVuurmuur gaat naar stichting Energy4All. Zo hopen wij een steentje bij te dragen. Help jij ook mee? Schrijf je dan in voor een tijdslot op onze Site!

 

 Samen stoppen we energiestofwisselingsziekten!

Bekijk alle
€ 132 11-01-2022 | 15:01
€ 690,24 24-12-2021 | 14:25 Samen stoppen we energiestofwisselingsziekten!