Forza4Energy4All 2019

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
Streefbedrag behaald
van totaal € 120.000 (167%)
Van 5 - 7 september 2019 beklimmen we de machtigste bergen van de Giro d’Italia. Forza4Energy4All is een initiatief van Stichting Energy4All om geld in te zamelen. Hiervoor gaan de deelnemers drie machtige bergen beklimmen in de Italiaanse Alpen op de racefiets, hardlopend of wandelend. Met de ingezamelde sponsorgelden komt het medicijn tegen energiestofwisselingsziekte weer dichterbij. Durf je grenzen te verleggen, alleen of samen met familie, vrienden en/of collega’s, en bereik de toppen van de Gavia, Mortirolo en Stelvio. De vermoeidheid en het afzien dat jij zult doen staat figuurlijk voor wat patiënten met een energiestofwisselingsziekte dagelijks meemaken, maar dan om te overleven.
Naast de inspanning is het een geweldige ervaring om samen met 75 á 100 sporters en hun supporters een fantastische herinnering en vrienden te maken. Juist de mensen die de stichting en/of de ziekte minder goed of niet kenden geven de organisatie vaak een reactie "Forza is een warm bad dat ik nooit had willen missen!". Forza4Energy4All is kleinschalig, waardoor er aandacht voor elkaar is! Kijk voor meer informatie op https://www.forza4energy4all.nl/

Heeft u vragen over het evenement of uw sponsoring neemt u dan contact op met:

forza4@energy4all.nl

De missie van Stichting Energy4All  is het verwerven van zo veel mogelijk financiële middelen om het onderzoek naar effectieve behandeling van energiestofwisselingsziekten te versnellen en te bevorderen.
Elke week worden er in Nederland 1 á 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Het is een genadeloze ziekte en er is nog geen medicijn. Slechts de helft van de kinderen met deze ziekte wordt 10 jaar oud en 70% haalt de volwassen leeftijd niet. Er is nu nog geen enkel medicijn beschikbaar. Het onderzoek naar een medicijn voor deze ziekte is van levensbelang, daarmee komen er weer overlevingskansen voor al die kinderen en volwassenen die dat nu niet hebben.
De stichting heeft rechtstreeks contact met Prof. Dr. Jan Smeitink. Hierdoor worden alle sponsorgelden ook direct besteedt aan het onderzoek. https://www.youtube.com/watch?v=-ZZ135_ODog&t=8s

De Gavia, Mortirolo en Stelvio zijn gelegen in de Italiaanse Alpen. De kortste route vanaf Utrecht is 992 km. Hote, Larice Bianca in Bormio, waar we verblijven,  is gelegen aan de voet deze machtige reuzen van de Giro d'Italia . Kijk bij "Vorige edities" om een mooie inpressie te krijgen van de uitdaging die je te wachten staat.

Tijdens het evenement staat centraal dat iedereen zijn doelen kan behalen die hij/zij voor ogen heeft. Tijdens de uitdaging die de deelnemers leveren, zullen zij voelen zij  wat patiënten met een energiestofwisselingsziekte dagelijks ervaren. Dat roept emotie op, vreugde, verdriet, gezelligheid, betrokkenheid. Dit delen we samen onder de grote Energy4All boog, met muziek en supporters die dagelijks de deelnemers klaar staan. De organisatie zorgt ook voor het vervoer van je (warme/winddichte) kleding naar de top. Een tasje hiervoor met je naam krijg je bij aankomst in Bormio.
Gavia 2.621 m. - Donderdag 5 september 2019
Een mooie klim waarbij zich een prachtig Alpenlandschap ontvouwt. Vanaf 13 km begint de “echte klim” met een stijging tot 10%. Door het open gebied, kan het op top fris zijn. 
Mortirolo 1.852 m. - Vrijdag 6 september 2019
Een relatief korte klim, maar je stijgt in 12.4 km maarliefst 1300 hoogtemeters! Een optionele uitbreiding is de afdaling aan de zijde van Monno en via Ponte di Legno de Gavia op. In verband met het rijden door donkere tunnels, alleen mogelijk met verlichting op de fiets
Stelvio 2.758 m. - Zaterdag 7 september 2019
Via de hoge rotswanden en felgroene weides is de Stelvio (Bormiozijde) een indrukwekkende beklimming van 1533 hoogtemeters. Een optionele uitbreiding is af te dalen naar Prato of Trafoi en vanaf hier de andere zijde van de Stelvio te beklimmen. 
Hardlopers
Hardlopers gaan ook de uitdaging aan met de Gavia, Mortorolo en/of Stelvio. De afstand kan variëren. Dit gaat in overleg met de deelnemers. Zij worden afgezet door de organisatie/vrijwilligers en gaan met de auto weer mee naar beneden.
Wandelaars
Wandelaars bedwingen de Gavia en Stelvio buiten de gangbare paden onder leiding van een gids. De Mortirolo zal over de weg bewandeld worden. Tijdens de wandelingen maak je per dag tussen de 700 – 1200 hoogtemeters, de lengte is 9-12 km, tijdsduur 3 – 4,5 uur. Het gebruik van Nordic-Walk stokken is aan te raden tijdens de wandelingen. Zij worden afgezet door de organisatie/vrijwilligers bij het vertrekpunt en gaan met de auto weer mee naar beneden.
Bekijk alle
€ 3.000 17-10-2019 | 17:17 Aan: CPO-Dialogue
€ 25 04-10-2019 | 16:32 Aan: Forza4Willem 2019
€ 5 03-10-2019 | 18:32
€ 15 03-10-2019 | 12:29
€ 25 01-10-2019 | 15:57 Aan: CPO-Dialogue
Bekijk alle

NOG 100 DAGEN TOT START VAN FORZA4ENERGY4ALL

28-05-2019 | 14:24 Onze deelnemers (fietsers, hardlopers en wandelaars) zijn al goed aan het trainen om de drie beruchte bergen in september te beklimmen. Vandaag hebben de Giro d’Italia renners de koninginnenrit op het programma staan. De Gavia is geschrapt maar de etappe is nog steeds heel zwaar, de Mortirolo moeten ze nog wel over. Daar kijkt iedereen tegenop, het is een ongelofelijk steile klim! Kijk mee waar ook onze helden hun uitdaging aangaan op Eurosport of vanavond een samenvatting bij Studio Sport. Lees hier meer over de etappe https://www.bicycling.com/nl/nieuws/giro-d-italia/a27605275/gewijzigd-parcours-zonder-gavia-alsnog-vreselijk-zwaar/   
Lees meer