Voor mijn zusje Sterre

Romy Wever

( Lid van team: Forza4Sterre 2023 )

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.000 (109%)

In september 2022 was de 9de editie van Forza4energy4all. Al 8 edities lang kreeg ik van mijn ouders te horen hoe gaaf, gezellig, emotioneel en bijzonder evenement dat is. En na lang twijfelen, 8x nee gezegd te hebben, besloot ik eind juli 2022 om mee te gaan naar Forza als supporter.

En begin september was het zover. In het vliegtuig naar Frankrijk, even paar dagen van het zonnetje genieten en op maandag 5 september ging ik volledig blanco, op alle verhalen van mijn ouders na natuurlijk, richting Bormio in Italië. 

En ja, na de dagen in Italië begreep ik eindelijk wat mijn ouders bedoelde al die jaren. Pure emoties, vriendschappen en een familie gevoel. Ik wil het jullie graag uitleggen, maar gezien ik het pas kon begrijpen nadat ik het zelf had meegemaakt, ben ik bang dat ik jullie niet duidelijk kan maken hoe bijzonder dit evenement is. 

Maar waar een groot deel van de emoties in die week vandaan kwamen weet ik wel. De verhalen, het zien en het spreken met ouders, zussen/broers en vrienden van kinderen die al zijn overleden aan een energiestofwisselingsziekte deden mij heel veel. Tranen van verdriet vanwege het missen van deze kinderen, maar ook tranen van geluk dat ik Sterre (mijn zusje) nog altijd bij mij kan hebben. 

Maar na die week wist ik één ding zeker, ik wil ook die bergen op wandelen en geld in zamelen voor deze kids. In september 2023 zal de 10e editie van Forza4energy4all zijn. En ik ben daarbij, als wandelaar. De drie bergen: Gavia, Mortirollo en Stelvio zal ik gaan beklimmen. Dit zijn drie machtige bergen in De Italiaanse Alpen. Ik heb hier de energie voor, en na een dag inspanning, ben ik de volgende dag weer hersteld, om nog een uitdaging aan te gaan. Mijn batterij laad snel weer op. Dat is echter niet vanzelfsprekend, want bij kinderen en patiënten met een energiestofwisselingsziekte (mitochondriële ziekte) is dit niet zo. Hun batterij loopt heel snel leeg en als hij weer opgeladen is na zeer lange tijd, is hij maximaal halfvol. Een dag naar school of zwemles dat is vaak al teveel gevraagd. Deze progressieve ziekte, wordt alleen maar erger en daarvoor is een medicijn hard nodig, want bij ernstige vormen overlijden de kinderen al voor het 10e levensjaar.

Dus deze machtige bergen ga ik uiteraard niet voor niks op wandelen. Het belangrijkste doel is om geld in te zamelen voor Stichting Energy4all. Stichting Energy4All steunt het onderzoek naar het medicijn en de ontwikkelingen geven HOOP!
Het onderzoek verloopt goed en de testfase is in volle gang. Elk jaar komt het medicijn dichter bij, maar het is er nog niet. Dus daarom is het geld hard nodig, om die kinderen weer een toekomst te geven en hun batterij ook weer op te laden. 

Ik zet mij in en geef al mijn energie. Door mij te sponsoren, steunen jullie rechtstreeks het onderzoek. Je kunt hier alles over lezen op de website van Energy4All.

Dank je wel voor je bijdrage!

Lees hier het verhaal op de Energy4All website van mijn zusje Sterre

Wil je ook meedoen aan Forza4Energy4All? Schrijf je in!

Bekijk alle
€ 15 10-09-2023 | 14:30 Echt trots op jou, en Sterre!
€ 10 09-09-2023 | 16:34
€ 10 08-09-2023 | 16:55 Bijschrijving verkoop loten Energy4All Loterij
€ 10 08-09-2023 | 12:06
€ 10 08-09-2023 | 10:25