MITO Hart Punt Zoë - Leeuwarden

Debbie Vogelsang
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 100 (202%)

10 december 2015, wat waren waren we intens gelukkig toen Zoë werd geboren. Helaas werd deze blijdschap direct opgevolgd door een nachtmerrie. Zoë kwam slap en veel te rustig op de wereld. Huilen deed ze amper en ook ademhalen ging met veel moeite. Zoë werd de dag na haar geboorte met spoed overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum Groningen. In het MCL kwamen de artsen er namelijk al snel achter dat er te weinig kennis was over Zoë haar situatie en te weinig middelen om haar goed te kunnen helpen/onderzoeken. Als ouders hebben wij lang tussen hoop en vrees geleefd. We kregen opeenvolgend goede en slechte berichten te horen, een ware rollercoaster die voor enorme blijdschap, uitputting en onrust zorgden. Na enkele weken  kwam via een DNA/GEN onderzoek de diagnose: een energiestofwisselingsziekte. En dan ook nog een zeer zeldzame variant: Zoë was op dat moment de eerste in de wereld bij wie de betreffende mutatie werd vastgesteld. Er werd wereldwijd overleg gepleegd met diverse artsen. Helaas kregen we de harde boodschap: naast te zorgen dat Zoë comfortabel zou zijn was er geen behandeling mogelijk omdat er simpelweg nog geen medicijn voor deze vreselijke ziekte is. Zoë moest het nu volledig zelf en alleen doen. Hoe enorm hard ze ook heeft gestreden, want een kleine vechter was het zeker, tegen deze ziekte viel niet op te boksen... Onze prachtige, dappere vechtertje is op 5 januari 2016 in onze armen overleden.

Tot op heden is er nog geen medicijn voor deze gruwelijke ziekte en dat moet veranderen! Er is wel hoop, er zijn de afgelopen tijd grote stappen gemaakt en het medicijn wordt na een lange weg/procedure nu getest op (jong)volwassenen en kinderen!

Ter nagedachtenis aan Zoë blijven wij als familie betrokken bij Stichting Energy4All. 

Net als vorig jaar  doen wij ook dit jaar mee met de MITO Estafette om energiestofwisselingsziekten zo snel mogelijk te stoppen. Mijn vader, Jos Vogelsang, zal het groene hart estafette 'stokje' op de fiets van Leeuwarden naar Heerenveen brengen.  In Heerenveen zal mijn mijn vader, opa van Zoë,  het stokje overdragen aan  Zoë haar lotgenootje Jaldert. Uiteindelijk zal het stokje aankomen in Nijmegen, waar prof. Smeitink met zijn team gigantisch hard werkt aan een medicijn tegen alle vreselijke en zeldzame energiestofwisselingsziekten. 

Meer info:

In de Mitochondrial Disease week wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor energiestofwisselingsziekten. In deze week organiseert Stichtingen Energy4All en Join4Energy de MITO Estafette. Een tocht van 4 routes langs 60 MITO Hart Punten, dit zijn allemaal patiënten en families die een kind zijn verloren aan de ziekte.

Wij zijn een MITO Hart Punt in de Route Midden: MITO Hart Punt Zoë* - Leeuwarden. Mama Debbie Vogelsang neemt op zaterdag 17 september het MITO Estafette stokje over van stads- en lotgenoot Paulien. 

Steun ons met een donatie om het medicijnonderzoek te steunen.

  • Dit kan door op deze pagina op de DONEER NU knop te klikken.
  • Vanaf 2 t/m 25 september kan je ons ook steunen met het kopen van een lot (of meerdere) van de Energy4ll Loterij. Het hele bedrag van € 5,- per lot wordt aan het einde van de MITO Estafette opgeteld bij onze opbrengst.
    Koop een lot kies ervoor om MITO Hart Punt Zoë - Leeuwarden te steunen en wie weet win je ook nog een hele mooie prijs. 
    https://energy4all.nl/energy4all-loterij

Samen staan we sterk! Samen stoppen we energiestofwisselingsziekten!

Kijk hier voor meer informatie over de MITO Estafette 2022.

Bekijk alle
€ 10 01-10-2022 | 19:48
€ 10 01-10-2022 | 13:41 Omdat we jou nooit zullen vergeten lieve Zoë... veels te vroeg moest jij gaan, wat een oneerlijkheid, verdriet en pijn. We denken aan jullie. Dikke knuffel
€ 25 22-09-2022 | 14:07 Bijschrijving via bankrekening Energy4All, verkoop loten
€ 2 18-09-2022 | 18:44 Is nodig.
€ 15 17-09-2022 | 18:53