Blogs Forza4Energy4All 2023

11-09-2023 | 20:47
Forza4Energy4All dag 1
Wat en dag vol emoties. Een dag waarop we hebben gelachen en gehuild. Hebben afgezien maar ook enorm genoten. Een mix van emoties die je alleen kan ervaren als je erbij bent!
 
Vanmorgen om 9 uur vertrokken we voor de extra uitdaging naar de Bormio 2000. Een klim direct vanuit het hotel van 725 meter. Daarna gedaald terug naar het hotel, bidons bijgevuld en op naar de Gavia. Wat een schitterende klim is dat, maar ook lang en zwaar. Totaal bijna 25 kilometer en 1400 hoogtemeters
Halverwege bij de verzorgingspost stonden Jinte en Lianne op me te wachten. De emoties kwamen er even uit, en dat mag ook! Na wat eten en drinken weer door naar boven. Het steilste stuk moest nog komen. Sommige stukken was echt afzien. En als je dan paar kilometer voor de finish het bord van Jinte en Lianne tegenkomt breek je wel even. Mooi om alleen even in de stilte te zijn!
 
Laatste stuk naar de finish was gelukkig makkelijker dan daarvoor. En toen de finish > door een boog van Forzanen binnengehaald worden; geweldig! Wat een feest om iedereen binnen te halen.
 
Helaas net voor het afdalen fiets uit m’n handen laten glijden waardoor derailleurpad krom gebogen was. Hierdoor niet kunnen afdalen. Maar daardoor een extra reden om voor volgend jaar weer in te schrijven. We moeten die Gavia ook een keer af!
 
Fiets is inmiddels weer gerepareerd waardoor we morgen de Mortirolo weer op kunnen. Een hele pittige klim waar ik best tegenop zie. Maar we doen het voor het goede doel en het gaat gewoon lukken! Alles voor het medicijn voor Jinte, Lianne en al die andere kids en volwassenen!
 
 
Forza4Energy4All – Dag 2
De Mortirolo; de muur van Italië. En wat is het een muur. De hele rit afzien. De berg waar 11% voelt als herstel. Een klim van 11,5 km en 1300 hoogtemeters.
Eerlijk gezegd best wel beetje tegenop gezien. Afgelopen nacht tijdje wakker gelegen en dan ben je bezig met die klim. Hoe zal het zijn, gaan we het halen? En ja, het was heftig maar we hebben het gehaald.
 
Op 1,5 kilometer kwam hét bord weer langs. Heb even naar m’n schatten gezwaaid maar snel doorgefietst. Ik wist dat ze boven op me wachtten. De finish wachtte. En ook al heeft het niets met Forza te maken, voelt toch wel goed om als 2e fietser over de finish te komen. 11 maanden geleden pas begonnen met fietsen en nu fietsen we gewoon de Mortirolo!!
 
Na de finish deze keer wel naar beneden kunnen dalen. En nu iets meer kunnen genieten van het uitzicht. Beneden aangekomen wachtte nog een klim van 25 km en 500 hoogtemeters terug naar Bormio. In het hotel wachtten Lianne en Jinte weer op me.
Niet alleen voor mij, voor ook voor hen is het afzien. Alle indrukken, maar ook de inspanning eisen een tol. Ze zullen best wel even tijd nodig hebben om te herstellen. Daar waar ik morgen de volgende bergen weer op kan, is dat voor hen niet vanzelfsprekend. En dat is ook precies de reden waarom we hier zijn. Bikkelen en afzien om het medicijn ook voor hen mogelijk te maken.
 
Morgen wacht de Stelvio. Als de benen goed voelen gaan we voorafgaand daaraan nog de Torri di Fraele op. Totaal 2.300 hoogtemeters.
Mooi om te zien hoe er door iedereen meegeleefd wordt! Wordt echt enorm gewaardeerd. Evenals de vele donaties die we ontvingen. Iedereen hartelijk dank!
 
Forza4Energy4All – Dag 3
De laatste dag van Forza4Energy4All. Het was een dag met inspanning, afzien, emoties en alles wat daarbij komt kijken.
Vanmorgen om 9 uur vertrokken voor de extra uitdaging, de Torri di Fraele, ook wel de mini-Stelvio genoemd. Met een heel aantal haarspeldbochten totaal ongeveer 650 meter geklommen. Wat een uitzicht tijdens de klim!
 
Na het bereiken van de top weer afgedaald naar het hotel in Bormio. Bidons weer bijgevuld en op weg naar de Stelvio. Wat een berg! Totaal 1.650 meter klimmen met schitterend uitzichten. Maar wat was het ook afzien. Weer, omdat onze patiënten dit elke dag moeten doen.
De Stelvio; eerst een klim van 8-10 %, daarna de haarspeldbochten tegen de ‘muur’ aan. Daar was ook de verzorgingspost. Paula heeft de ‘superpapa’s’ naar boven gejoeld, super! Hierna kwam een iets glooiender stuk en tot slot de laatste paar kilometer flink harken met percentages tot 14%. Maar wat was het het waard!
 
De finish op de Stelvio was schitterend. Samen met Gert-Jan hand in hand onder de boog door. Daarna naar m’n meiden. Ja, toen kwamen de emoties weer. En dat mag, die horen erbij.
 
Vanmorgen kwam het lied ‘You raise me up’ in m’n gedachten. Wat een schitterende tekst:
You raise me up, so I can stand on mountains
You raise me up, to walk on stormy seas
I am strong, when I am on Your shoulders
You raise me up to more than I can be
 
Wat is dit waar, voor vandaag en afgelopen dagen, maar ook voor alles wat gebeurt is en wat nog komen gaat. Vandaag hier veel kracht uit mogen halen. We kunnen dit alles niet alleen, en gelukkig hoeft dat ook niet!
Wat mooi dat dit lied ook op deze dag bovenop de Stelvio klonk!
Het zit er nu echt bijna op. Morgen weer naar huis. Forza is dan voorbij, maar we nemen heel veel mooie herinneringen mee.
 
Bedankt!
Forza4Energy4All 2023 is voorbij. We zijn weer veilig thuis aangekomen. Wat een week was het. Wat een indrukken, emoties en goede herinneringen. Wat voel je je als mens ook klein en nietig tussen die immense bergtoppen. Wat is de groep ook mooi; iedereen mag er zijn, het is echt één grote familie. Ik vind het lastig om dit goed te omschrijven. Dit ervaar je pas door erbij te zijn, door het mee te maken. De dagfilms van de afgelopen dagen staan op YouTube. Youtube - Energy4All
 
En ja, het was de afgelopen dagen afzien en soms pijn lijden op die bergen. Na deze week en een autorit van 14 uur voelen de benen stram en pijnlijk. Maar hé, ik mag niet zeuren. Jinte heeft dit al na een kwartiertje buiten spelen. En ook Lianne ligt nu met veel pijn in bed. Allebei zullen ze best nog wel even nodig hebben om weer te herstellen.
 
Voor zover dit gaat lukken. Voor Jinte is het lastig; iemand noemde het van de week treffend: ‘haar enthousiasme is groter dan haar energie’. En voor een kind van 4 is dit lastig om zelf te regelen. Dit moet je als ouders doen. Maar je wilt haar ook laten genieten. Dit betekend keuzes maken.
En Lianne, je weet niet half hoe veel je voor ons gezin doet en betekend. Hoeveel je jezelf wegcijfert. Ook komende week gaat alles gewoon weer door, en zul je weer klaarstaan. Maar herstellen is er niet bij. Ik voel me morgen al weer stukken beter. Jullie niet. En lang niet iedereen zal dit zien of begrijpen. Schat, denk ook aan jezelf en weet dat ik er altijd voor je ben.
 
Forza 2023 is afgerond. Wat een prachtig bedrag is er totaal opgehaald. Maar wat zijn wij ook blij met de enorme belangstelling de afgelopen dagen. Lang niet iedereen hebben we persoonlijk kunnen bedanken.
Maar wat zijn we ook enorm blij met het sponsorbedrag wat wij als Forza4Jinte hebben mogen ophalen voor Energy4All. Totaal € 8.240. Van tevoren nooit durven denken dat dit zoveel zou worden. Om stil van te worden. Iedereen bedankt!