Dolls'house poppenhuizen

peter masselink
van totaal € 1 (5000%)

Als architect maken we gebouwen vaak concreet middels schaalmodellen om de ruimte te onderzoeken en te ontdekken. Maar we spelen ook een spel van verleiding, fantasie en laten vaak ruimte over voor verbeelding. Traditionele poppenhuizen zijn vaak een weerspiegeling van een bepaalde werkelijkheid. Het staat in verhouding tot de dingen die we kennen. Maar wat als dat begrip verdwijnt, als een kind die relaties helemaal niet waarneemt. Als het zijn eigen ongeschreven regels, zijn eigen wereld heeft. Wat verandert er dan aan de beleving van die werkelijkheid. Hoe moet het poppenhuis dan veranderen om kinderen als Sverre iets anders te kunnen bieden dat recht doet aan hun beleving.

20 architecten gingen de uitdaging aan en ontwierpen bijzondere poppenhuizen voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. De poppenhuizen worden in 2021 geveild en de opbrengsten gaan naar Energy4all en Stofwisselkracht en komen ten goede aan de ontwikkeling van een medicijn.

Bekijk alle
€ 25 04-04-2024 | 19:12 Omdat wij hebben gezien wat het hebben van een energiestofwisselingsziekte betekent. We hopen op een betere toekomst voor kinderen na Sverre en Imre.
€ 25 04-04-2024 | 13:57 Omdat een medicijn voor mijn broertje en Zus te laat kwam. Hopelijk komt er snel een medicijn voor alle andere kinderen.