Kilometers wandelen voor Energy4all

Christien Dijkstra
van totaal € 1.000 (106%)

Jaren geleden moest ik dagelijks mijn dochter met de auto naar school brengen omdat ze, vanwege een schildklierafwijking, doodmoe was . Er was nog een moeder die iedere dag haar dochter naar school bracht. Dan dacht ik vaak… nog een moeder die s’ nachts wakker ligt vanwege de zorgen om haar kind.

Al op de kleuterschool zat ik bij de vader van dit meisje in de klas. De laatste jaren kom ik Peter altijd met kerst tegen. Samen met zijn neef Albert, ook een oude klasgenoot, richten we dan de kerststal van de kerk in St. Nicolaasga in. Dat is altijd een bijzonder avond, we doen het met veel plezier! En al die jaren was steevast mijn vraag…. ‘Hoe gaat het nu met Wietske?'... met de verwachting dat het toch onderhand wel eens beter met haar zou gaan dan de voorgaande kerst. Maar nee, terwijl het met mijn dochter toch vooruit ging, bleef Wietske doodmoe. Zo erg dat ze flauw viel en eigenlijk niet alleen kon zijn. Er moest altijd iemand bij haar in de buurt zijn. Wat erg voor zo’n opgroeiend meisje en wat een zorg voor haar ouders!

Ik was iemand die never-en-nooit ook maar iets aan sport en beweging deed. In een split second bedacht ik mij eind juli 2017 dat ik de Vierdaagse van Nijmegen wilde lopen, 20 kilo afvallen en ik wilde stoppen met roken. Het is allemaal gelukt! Wat heeft mij dat veel energie en een goede conditie opgeleverd dus…. met wandelen wil ik door gaan!

Vorig jaar was ikzelf het goede doel ;-) maar dit jaar wil ik toch mijn energie voor een echt goed doel inzetten! Maar welk … er zijn zoveel die het geld goed kunnen gebruiken!

In het dorpsblad stond een indrukwekkend artikel over Wietske en haar hulphond Whisper en toen wist ik het! Ik ga mijn energie gebruiken om energie te krijgen voor iedereen! Het medicijn is in de maak en (bijna) binnen handbereik… hoe dichtbij zijn de ouders van Wietske bij de gezondheid van hun dochter?! En vele anderen met hun.... Voor de ontwikkeling van dit medicijn is geld nodig… en daarom wandel ik dit jaar voor Energy4all.

Ik beloof hierbij plechtig dat ik veel zal trainen. In juli staat natuurlijk wederom de Nijmeegse Vierdaagse op de planning. Maar eerst is er nog een grote(re) uitdaging ! De 11stedenwandeltocht.

Heb je zelf geen tijd om te wandelen? Geen probleem, ik maak er de tijd voor vrij en doe het dan wel voor jou! Maar sponsor jij mij (Energy4all) dan? Deal?

Bekijk alle
€ 10 20-09-2019 | 22:18 Zet 'm op zaterdag 21 september bij de Dam tot Dam loop! Misschien kom ik je wel tegen met wandelen!
€ 15 10-08-2019 | 19:08 Hoe belangrijk is energie in je leven? Zonder energie ben je afhankelijk en dat is niet fijn. Daarom steun ik dit goede doel. Hoop doet leven en daarom is het zo belangrijk dat er onderzoek wordt gedaan nieuwe medicatie te ontwikkelen, maar nog belangrijker is dat er gezocht wordt dat dit probleem te voorkomen!
€ 15 21-07-2019 | 16:15
€ 10 19-07-2019 | 22:13
€ 15 19-07-2019 | 21:58