17 jaar na diagnose

18-03-2019 | 21:31

18 maart is voor mij elk jaar een dag met een zwarte rand. Het is vandaag alweer 17 jaar geleden dat ik, na 4 jaar lang heel veel onderzoeken, mijn diagnose kreeg: het Kearns Sayre Syndroom (een energiestofwisselingsziekte). Er werd vertelt dat het een progressieve ziekte is en er geen medicijn voor is. Ik moest ermee leven, niet wetende wat me te wachten zou staan maar wel dat ik achteruit zou gaan en veel patiënten met deze ziekte maar 30-40 jaar oud worden. Die dag veranderde mijn leven volledig. 

Natuurlijk had ik het liever anders gezien en daar ben ik ook af en toe wel verdrietig om maar ondanks de vele beperkingen en obstakels kan ik wel echt genieten van alles wat nog wél kan. Zoveel mooie dingen mag ik nog meemaken zoals gister nog een hele dikke knuffel van mijn nichtje Anna die blij was dat ze me weer zag. Met paps in Madrid geweest bij de 1-4 zege van Ajax op Real. Maar ook het vol trots presenteren van het 10e Energy4All Magazine als hoofdredacteur. Zoveel mooie belevenissen.

Op 29 maart word ik alweer 36 jaar oud 🎉 Daar ben ik zo dankbaar voor. Ouder worden is geweldig! Ik besef me ontzettend goed dat mijn jonge mito-vriendjes het nog veel zwaarder hebben en graag mijn milde vorm van de ziekte zouden hebben. Daarom zet ik mijn beetje overgebleven energie ook met veel liefde in voor de stichting Energy4All als ambassadeur.

Ook dit jaar zou ik het geweldig vinden om hier voor mijn verjaardag i.p.v. een cadeautje een donatie te ontvangen voor mijn Forza4Energy4All uitdaging in Italië.

Op deze moeilijke dag heb ik ook stilgestaan bij mijn lieve lotgenootje Sam die we al 2 jaar moeten missen. En Gitta die haar liefste ook al 2 jaar moet missen. En al die mensen die vandaag door de aanslag hun geliefden moeten missen. Gelukkig ook nog wel iets positiefs vandaag, Ajax is 119 jaar oud geworden en mijn lotgenootje Jip mocht 14 kaarsjes uitblazen. Zo mooi! We houden hoop op het medicijn en nog vele verjaardagen.