Tweede keer op rij - Forza4Energy4All!

Nadja Benschop

( Lid van team: Forza4Max&Jip )

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.000 (150%)

Lopen voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte.

Vorig jaar heb ik meegelopen onder andere om Saskia, Max en Jip een eerlijke kans op een gelukkig leven te geven.

3 dagen achtereen de drie grote bergen van de Giro d'Italia beklimmen is niet bepaald een pretje, en al helemaal niet met mijn blessures. Deze drie dagen zijn bedoeld om mensen die een normale energiestofwisseling hebben te doen voelen wat de kinderen dagelijks meemaken als ze alleen maar van de woonkamer naar het toilet willen lopen. Als ze al kunnen lopen. De meeste kinderen redden het niet tot hun puberteit. Hun lichaam is meestal te uitgeput om een simpele verkoudheid te verslaan. Deze kinderen komen hiermee vaak in het ziekenhuis terecht en slapen thuis aan de beademingsaparatuur. Het aantal kinderen die de volwassen leeftijd halen zijn in Nederland op een hand te tellen.
Dit wens je zelfs je ergste vijand niet toe. Het zijn tropenjaren voor de ouders. Saskia doet het allemaal in haar eentje na haar scheiding. Niet voor te stellen.....en VROLIJK dat ze is! Ongelofelijk.
Nou, daar zwoeg ik graag een paar dagen voor de hellingen op, tot rond de 3000 meter. Zuurstof krijgt een heel andere betekenis daar.

Ik weet niet wat ik verwachtte toen ik in Italie aankwam, maar zeker niet de hartelijkheid waarmee ik ontvangen werd door de groep families en vrienden die allemaal iemand kennen met deze ziekte. Het was alsof ik in een hele grote familie terechtkwam. Knuffels en omhelzingen, begrip voor de pijn in mijn enkel, knie en rug na de bestijgingen. Een geweldige masseur die me iedere dag weer wat soepeler maakte en me elke ochtend weer klaarmaakte voor de nieuwe uitdaging met alle kleuren tape. Het was gewoon een warm bad.

Toen Paul en Janny me vorig jaar vroegen om dit jaar met de groep te komen lachen en te ademen, voelde ik direct een JA! En zodoende ben ik nu een familie rijker. Eentje waar ik graag niet EEN, maar van harte TWEE benen voor vooruit zet!

Jouw hulp is nodig

Om te kunnen gaan, heb ik je hulp nodig. Ik kan meelopen als ik 1000 euro ophaal. Allemaal natuurlijk voor het goede doel. Ik leg er nog eens ruim 500 euro bij voor de reis en overnachtingen/maaltijden. Dat is hoezeer deze mensen me aan het hart gaan.

Help je mee?

Doneer zo spoedig mogelijk wat je kwijt wilt, 10, 20, 50 euro of meer zijn allemaal heel erg welkom. Jullie donaties van vorig jaar hebben de arts die op zoek is naar een medicijn alweer een jaar vooruitgeholpen. It would make my day als vanuit mij ook 1000 euro (of meer) mee kan gaan in die pot, en ook die van de kinderen en ouders die door deze ziekte getroffen zijn.

Mocht ik de 1000 euro halen (en dat haal ik met jouw hulp!), dan kan je me op Facebook volgen terwijl ik over de bergen klim voor die kids en ouders. De ouders klimmen vaak net zo hard mee, sommigen zelfs met een lichte vorm van de energieziekte, net als Saskia. Petje af.

Mag ik op je steun rekenen?

 

Veel liefs en aloha, Nadja

Bekijk alle
€ 50 13-09-2019 | 14:05
€ 30 10-09-2019 | 11:34 Donatie via bank
€ 50 10-09-2019 | 11:33 Donatie via bank
€ 25 10-09-2019 | 11:33 Donatie via bank
€ 50 10-09-2019 | 11:32 Donatie via bank