Energie voor elk kind!

Larissa Hendriks

( Lid van team: Forza4Sterre 2021 )

Nog te gaan

Qr
van totaal € 2.000 (85%)

 Doneer nu!

Ken je dat gevoel van opwinding aan het begin van een legendarische reis? Of het gevoel van bruisende energie na een gewonnen sportwedstrijd? Ik ook! Helaas is dit voor heel veel kinderen niet zo vanzelfsprekend door hun energiestofwisselingsziekte. Zij moeten uit bed geholpen worden, krijgen sondevoeding en moeten een dutje doen na een lachbui. Ik heb het bij mijn schoonzusje Sterre van dichtbij gezien en ik gun haar energie. Dus ik zet me in voor een medicijn door 3 koninginnenritten te fietsen in de Italiaanse Alpen, want stilzitten is geen optie! Help je mee?

 

Wat is een energiestofwisselingsziekte?

Elke week worden er 3 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Het is een genadeloze ziekte waarbij de energiefabriekjes in je cellen niet goed werken. Vele van deze kinderen haalt de leeftijd van 10 jaar niet en 70% wordt nooit volwassen. Er is nog geen medicijn en daar zet Stichting Energy4All zich voor in want deze ziekte moeten we stoppen!

“De missie van Stichting Energy4All is het verwerven van zo veel mogelijk financiële middelen om het onderzoek naar een medicijn voor energiestofwisselingsziekten te versnellen en te bevorderen.”

Met jouw steun kan dokter Smeitink verder gaan met zijn onderzoek. Inmiddels is het Klinische Onderzoek begonnen, waarbij het potentiële medicijn al is getest op volwassen patiënten met de ziekte. De resultaten geven hoop, maar we zijn er nog niet.

 

Hoe ga ik helpen?

Om het onderzoek naar een medicijn een boost te geven, ga ik al mijn energie geven! Hoe? Door 3 koninginnenritten te fietsen; in 3 dagen de 3 grote bergen in Italië te beklimmen op de fiets. Voor de kenners en Giro kijkers: de Gavia, Mortirolo en de Stelvio! Een gemiddeld stijgingspercentage van 7% á 11% met uitschieters tot wel 18% en meer dan 50 haarspeldbochten! Dat betekent 3 uur lang alles geven, 3 dagen achter elkaar. En dat niet alleen: de zomer staat in het teken van héél veel kilometers en hoogtemeters maken, een strak trainingsschema volgen en de zomerborrels en festivals wat rustiger aan doen.

Ik vind het superspannend om dit te gaan doen, aangezien ik pas net een paar maanden een racefiets heb en hiermee nog geen berg heb beklommen. Dit houdt mij niet tegen; we staan namelijk voor een veel grotere uitdaging: een medicijn vinden zodat iedereen de dag met energie kan beginnen!

 

Hoe kan jij helpen?

Door een donatie te doen op deze pagina. Samen kunnen we Sterre en haar lotgenoten helpen. Want zeg nou zelf, je gunt iedereen de energie om te eten, bewegen en af en toe een feestje te vieren, toch? Om de komende testfase bij een grotere groep volwassen patiënten te financieren is veel geld nodig. Om zoveel mogelijk geld voor het onderzoek te hebben, zorg ik zelf voor de reis, verblijf en fiets.

 Doneer via de button hieronder en deel dit bericht met vrienden en familie die ook elk kind energie gunnen!

 Tip: Donaties zijn fiscaal aftrekbaar, dus hou je niet in!

Bekijk alle
€ 100 19-07-2021 | 10:40
€ 25 18-07-2021 | 13:34 Succes met deze goede aktie. Ook proberen te genieten op weg naar de top
€ 25 16-07-2021 | 10:36
€ 10 11-07-2021 | 21:51 Als ruil voor Couscous maaltijd. Zo trots!
€ 50 10-07-2021 | 10:49 Succes!